Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Συμμετοχή στην Απεργία 7/4

Ανακοίνωση-Κάλεσμα του Συλλόγου Αδιόριστων Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της Πέμπτης 7/4 με την πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων και στη συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 11:00.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της αντιλαϊκής στρατηγικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και της ΕΕ, η οποία πλήττει κατάφωρα τα εργασιακά και ανθρώπινα δικαιώματα. 
Από τη μια πλευρά η συναίνεση της κυβέρνησης στην αντι-ανθρώπινη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, η οποία πετάει οριστικά πλέον τα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών στον κάλαθο των αχρήστων, αντιμετωπίζοντάς τους όχι σαν ανθρώπους, αλλά σαν αντικείμενα.   
Από την άλλη, οι εφιαλτικές προβλέψεις του αντι-ασφαλιστικού νομοσχεδίου που πλήττει κατά βάση τους εργαζομένους και ανέργους της λαϊκής τάξης. Δουλειά, κατά βάση δουλεία, μέχρι τα βαθιά γεράματα με διαρκείς περικοπές αποδοχών & αυξήσεις εισφορών και η αποζημίωση; Ψίχουλα!
Η πολιτική αυτή έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με τα αιτήματά μας για μαζικούς και μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, που είναι συνυφασμένα με το όραμά μας για μια ποιοτική εκπαίδευση για όλους και όλες. 
Η κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορεί παρά να έχει μία απάντηση: την κλιμάκωση των αγώνων μας για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της. 

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη 7/4 και στη συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 11:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου